Родители ще помагат за образованието в старозагорска детска градина

Размер на шрифта: A A A
Родители ще помагат за образованието в старозагорска детска градина

Информационен семинар за родители по повод реализирането на  дейностите по проект "Нека заедно за всяко дете да осигурим прекрасно бъдеще"  се проведе в Детска градина №68 „Патиланско царство“ в Стара Загора. Той е част от дейността на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ)  към Министерството на образованието и науката.

Основната цел на семинара е  информиране на обществеността, на потенциалните изпълнители на дейностите по проекта, представителите на целевите групи и други заинтересовани лица за целите на дейностите и очакваните резултати.

Родителите приеха с желание идеята за привличането им като партньори в образованието на децата и осъзнаха , че това е важен фактор за развитието на малчуганите и за техните личностни постижения.

Центърът за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ) е създаден през януари 2005 г. Целта е  да се подпомага реализирането на правителствената политика по отношение на образователните потребности на децата и учениците от етническите малцинства, в  съответствие с основни стратегически цели и приоритети на приетата „Програма за дейността на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства 2019 – 2021 г.“.

Автор: Росица Въльовска

Изложба „Знаци на времето“ разкрива част от уникалните творби, съхранявани във фонда на старозагорската Градска художествена галерия

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Преброяване 2021
Подмяна на отоплителни уреди
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали