Радостин Танев: Развитието на общините преминава през развитието на бизнеса в тях

Размер на шрифта: A A A
Радостин Танев: Развитието на общините преминава през развитието на бизнеса в тях

Стара Загора стъпка по стъпка започва да се превръща в център на аутомотив сектора, определи зам.-кметът

 

 

„В лицето на Община Стара Загора може да разчитате на всичко, което носи добавена стойност за нашия регион; заставаме зад сериозните компании, защото знаем, че развитието на общините и градовете преминава през развитието на бизнеса в тях“. Това изтъкна днес следобед зам.-кметът Радостин Танев, който присъства на официалното откриване на новия производствен корпус на ДЗУ АД. Компанията разшири своето портфолио с нов продукт - електронни платки за автомобилостроенето. Инвестицията е на стойност 8.9 млн. евро. Изцяло обновено и модерно оборудвано е ново производствено помещение от 7 декара.

„Позволете ми от името на кмета г-н Живко Тодоров да ви поздравя за това, което правите! Когато имаме компания от толкова много години в нашия град, успешно развиваща се, в която работят над 1200 души, това показва, че Стара Загора е място, в което може да се развива бизнес“, дефинира Радостин Танев. „По-важното е, че такива компании демонстрират, че може да се работи и с другите местни фирми, и че бизнесът в Стара Загора работи в синхрон. Стара Загора стъпка по стъпка започва да се превръща в център на аутомотив сектора, вие сте поредната голяма компания, която инвестира тук и това е причината, поради която Община Стара Загора помага с каквото може“, отбеляза още в словото си зам.-градоначалникът.

Той благодари на изпълнителния директор на ДЗУ Сашо Съйков за чудесната съвместна работа през годините и изрази мнение, че напредъкът, който се случва, е благодарение на него.

Как преди 25 години един от най-големите заводи за електроника в България - ДЗУ АД, беше изправен пред опасността да изпадне в несъстоятелност, припомни в обръщението си Сашо Съйков. „В този труден момент голямата унгарска фирма „Видеотон“ предприе изключително смел ход и придоби основния дял от собствеността на намиращия се в затруднение старозагорски завод. В тази приватизация най-важното не бяха сградният фонд, нито технологиите, машините, с които разполагаше по това време ДЗУ, най-важното бяха работниците и служителите на завода, техният опит, интелектуален потенциал и желание за работа“, припомни изпълнителният директор.

„Видеотон“ е приел завода със 700 души персонал, които сега са нараснали до 1250. „В момента се намираме на територията на VEAS България, част от „Видеотон България холдинг“, която се занимава основно с печатни платки и производство на изделия в конвенционалната електроника“, разясни на присъстващите Сашо Съйков.

„Фактът, че можем да празнуваме 25-годишнина на сътрудничеството между ДЗУ и „Видеотон“ означава, че това е едно успешно сътрудничество, че „Видеотон“ е съумяла да стане важна и много резултатна част от индустрията на България“, определи посланикът на Унгария в България Н. Пр. Миклош Борош. Той даде уверения, че правителството на Унгария е готово да продължи да подпомага дейността на двете компании за благото и на двете държави.

Най-сърдечни поздравления по повод 25 години „Видеотон“ в България и Стара Загора, поднесе и областният управител Ива Радева. Тя пожела на ръководството отлични финансови резултати, които да бъдат споделени по подобаващ начин със служителите и работниците.

 

Автор: Нина Цанева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали