Проф. Минко Балкански: Няма друг път освен образованието, за да пребъде едно общество

Размер на шрифта: A A A
Проф. Минко Балкански: Няма друг път освен образованието, за да пребъде едно общество

Патронът  на новата гимназия по компютърни науки и математически анализи в Стара Загора посети учениците в 8-и клас, за да се запознае с тях и да даде своите съвети, както и да отговори на въпросите им. Децата посрещнаха своя патрон с поздрава „Добър ден“ на френски език, комплимент към професора.

„Желанието да се срещам с хората ме връща обратно към България и село Оряховица, където се намира моята фондация“, каза пред събралите се ученици проф. Балкански.  На въпроса на медиите за това какво би пожелал на старозагорци преди празника на града, физикът отговори, че най-важна е любовта едни към други. „Търсете къде е щастието на хората около вас, търсете любовта, това е най-важният призив, който искам да предам на хората. И запомнете, че няма друг път освен образованието, за да пребъде едно общество“, допълни проф. Минко Балкански.

Заместник-кметът на Общината Надежда Чакърова подари четирите тома на “Стара Загора: 100 портрета”, от които е част и професорът, като благодарност за приноса на бележития старозагорец за града през годините. „От името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров искам да ви пожелая да  бъдете здрав, да продължавате да показвате правилния път на младите - пътя на образованието. Когато преди 10 години се запознахме бях изключително впечатлена и винаги ще помня думите, които ми казахте - да съхраним оптимизма в себе си и да го предаваме, за да им вдъхваме надежда. Благодарим за всичко направено!“, поздрави физикът Надежда Чакърова.

На срещата с проф. Минко Балкански присъстваха и председателят на фондацията Софи Герарди, областният управител на Стара Загора Ива Радева, омбудсманът на Стара Загора Иванка Сотирова, началникът на РУО Стара Загора Татяна Георгиева и началникът на отдел „Образование“ Станимира Димитрова.

Изтъкнатият учен е професор в университета „Мария Кюри и Пиер Кюри“ и е един от най-титулуваните български физици в световен мащаб. Професор М. Балкански е изключителен алтруист, посветил живота и професионалния си път на знанието и науката.

Автор: Стефани Бабадалиева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали