Празнично шествие и редица събития организират по повод 24 май в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Празнично шествие и редица събития организират по повод 24 май в Стара Загора

Отворени за безплатно посещение ще бъдат Художествена галерия - Стара Загора, РИМ - Стара Загора и Музей „Неолитни жилища”

По повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност ще се проведе традиционно шествие в Стара Загора.

Тържественото честване ще започне в 10.00 часа с ритуал за издигане на Националното знаме на Република България и молебен, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан. Празничното шествие започва в 10.30 ч., от площада пред Общината по бул. „Цар Симеон Велики”.

Концерт на детски фолклорни, танцови и певчески формации от читалищата при Община Стара Загора ще огласи площада в 12.00 часа.

По случай празника  ще бъдат организирани и редица съпътстващи събития. Изкуството на дърворезбата - уъркшоп за деца предвижда Художествена галерия - Стара Загора от 11.00 часа (с предварително записване). От 15.00 ч., Регионален исторически музей - Стара Загора кани на детска работилничка по калиграфия, а в  изложбена зала „Лубор Байер”, от 17.00 часа, показват „75 години Райчо Чакъров” - колекция от лични графики, дарение на Галерията под липите.

От 18.00 часа, отново в Художествената галерия организират клавирен концерт на проф. Жени Захариева с коментар и творби  от Л. Бетховен, Р. Шуман, Й. Брамс, Клара Шуман, Ф. Шопен и други.

Подробна програма за празничния месец май може да видите на: https://www.starazagora.bg/bg/sabitiya/kulturen-afish-11-28-may-2024-g.

Автор: Стефани Бабадалиева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали