Полезен и много интересен бе и тази година Празникът за деца и кучета в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Полезен и много интересен бе и тази година Празникът за деца и кучета в Стара Загора

На Международния ден на детето - 1 юни, за 8-ма година се проведе Празник за деца и кучета в парк “Зелен клин”. Малки и големи, заедно с техните любимци, се включиха в събитието, за да се забавляват и да научат нещо полезно за четириногите си приятели. Организатори са “Кучилище Стара Загора”, с подкрепата на Община Стара Загора. Отново Общински приют за безстопанствени животни бяха част от приключението.  

Зам.-кметът Радостин Танев, който също доведе своя домашен любимец, поздрави присъстващите и даде повече информация за действащите кампании на Общината по темата. “Първо честит празник на всички деца, днес е най-хубавият и специален ден в годината", поздрави той. "От началото на годината стартирахме кампанията “Осинови (си) обич”, свързана с безстопанствените кучета в Приюта. Всеки, който желае може да го посети, да разбере за дейността му и да се порадва на някое от нашите кучета, а защо не и да го осинови. Следващата ни инициатива е свързана с безплатното кастриране на домашните кучета по малките населени места. Предстои да започнем и поетапното с тяхното регистриране. Каним всички, заповядайте в Приюта за безстопанствени животни и се запознайте с дейността му. Важно е да бъдем отговорни стопани, защото по-голямата част от кучетата на улицата са били домашни”, призова Радостин Танев.   

Традиционно Община Стара Загора участва в празника с информационен кът, в който всеки желаещ можеше да се запознае с подробности относно инициативите за домашни и безстопанствени кучета, да разбере какво е доброволчеството в приюта, както и да научи повече за регистрацията на домашните животни. Гостите на празника имаха възможност и да се запознаят с двама от обитателите на приюта, чакащи своите осиновители.   

Празнична програма с участието на ДЮССИ “Алегра” зарадва гостите, а участници, които показаха трикове с кучета и демонстрация по аджилити бяха Лора Рашева, Павлина Бакалова и Марина Бешовишка. Безплатна консултация предлагаха от “Ветеринарна клиника д-р Папазов”, а за правилната поддръжка на козината и кожата на кучето говориха професионалистите от Грууминг салон "Арчи". Специално от Бургас пристигнаха и “Dogin", които даваха полезни съвети за това кои лакомства са полезни за здравето на кучето.   

Много изненади, игри за кучета, както и игри за деца съпътстваха станалото традиция събитие за малчуганите и техните любимци.   

Автор: Стефани Бабадалиева

На обществено обсъждане днес в Община Стара Загора бяха представени възможности за финансиране с проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали