Поетичен рецитал в Деня на независимостта ще озвучи градските автобуси в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Поетичен рецитал в Деня на независимостта ще озвучи градските автобуси в Стара Загора

За първи път на 22 септември – Ден на независимостта на България, поетичен рецитал, изпълнен от актьори от Драматичен театър „Гео Милев”, ще озвучи градските автобуси в Стара Загора.

„След успешното поетично четене в Международния ден на театъра – 27 март, и на 19 септември, по време на Европейската седмица на мобилността, нека да се срещнем още веднъж, за да ви кажем колко харесваме българската поезия и проза и да ви я представим така, както я чувстваме - лично и без патос... И никога не сме си представяли, че вие, в нашите изненадващи срещи,  ще откликнете така силно и емоционално, а пътуването без билет с вас, пътниците, за нас ще е още една среща с любимата ни публика”, сподели преди началото на инициативата директорът на театъра Светла Тодорова. По думите й патриотичната инициатива е още един начин да почетем историческата дата в родната ни история. 

Поетичният аудиорецитал ще открие Христофор Недков, който ще представи Манифеста на цар Фердинанд, с който на 22 септември 1908 г., в църквата „Св. 40 мъченици” във Велико Търново се провъзгласява Независимостта на България. Патриархът на българската литература – Иван Вазов, ще бъде представен със стихотворенията „Отечество любезно”, изпълнено от Елена Азалова и „Линее нашто поколение, представено от Мария Енева. В бурните години на борбата за независимост ще ни върне Димитър Митев, който ще прочете откъси от „Чамкория” и „Възвишение” на Петър Русков.

Стихове от Дамян Дамянов, Георги Джагаров, Пламен Симков, Христо Ясенов ще прозвучат в патриотичния рецитал, изпълнени от младите  актьори Тони Тончева, Ванина Йорданова, Краси Ненков, Георги Ножделов и Цветомир Черкезов.  

Автор: Красимира Кънева

Открита лекция „Да заспиш или да не заспиш?! – особености при хибернацията на кафявата мечка“ подготвят Зоопарк Стара Загора, Тракийски университет и Парк за мечки „Белица“

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали