Почистват старозагорския парк „Загорка“

Размер на шрифта: A A A
Почистват старозагорския парк „Загорка“

Община Стара Загора започна почистване  на парк „Загорка“. Служители от звено „Озелeняване и комунални дейности“ вече извършват дейности по отстраняване на саморасла растителност, както и изсъхнали дървета и клони. „Поддръжката се налага, поради наличие на самораслата храстова и дървесна растителност, която през годините е превзела част от дървесните видове и е причина за изсъхването на част от тях“, съобщи Николай Стоев, началник на звеното.

„Ще бъде обхванаха площта на север от алеята към предприятие Труд до западния паркинг на езерото „Загорка“, обобщи Стоев. По думите му подобно мащабно почистване не е правено от над 20 години. „Алеите около бившия младежки дом до ул. "Иван Вазов" бяха превзети от саморасла растителност, което ги правеше неизползваеми“, категоричен е началникът на ОКД.

Работата на терен ще продължи до средата на месец март. Това е поредната инициатива на Община Стара Загора за създаване на по-приветливо място за отдих и почивка и е продължение на стартиралите през минала година дейности по облагородяване на парка. Припомняме, че тогава беше монтирано улично осветление, изградена велоалея, обновена парковата мебел и премахнати множество изсъхнали и опасни дървета.

Автор: Павлина Дудева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" (LIFE-IP Clean Air)
Индустриална "зона Загоре"
Авторско право за озвучаване на обекти
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Проект "Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Стара Загора"
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали