Първо място извоюва Второ основно училище „Петко Р. Славейков“ на Общинска ученическа викторина

Размер на шрифта: A A A
Първо място извоюва Второ основно училище „Петко Р. Славейков“ на Общинска ученическа викторина

След оспорвана надпревара Второ основно училище „Петко Р. Славейков“ извоюва първо място на общинския кръг в Националната ученическа викторина по безопасност на движението под надслов „Да запазим децата на пътя!“.

Във викторината пребориха сили със знания и умения отбори от четири училища от града – II ОУ „П.Р. Славейков“, ОУ „Георги Райчев“, СУ „Иван Вазов“ и ОУ „Кольо Ганчев“.

Второ и трето място си поделиха ОУ „Георги Райчев“ и ОУ „Кольо Ганчев“.

Началникът на отдел „Образование и младежки дейности“ Станимира Димитрова даде старт на общинския кръг на викторината по безопасност на движението: „Нека вие да бъдете посланици сред вашите връстници на това какво поведение трябва да имат управляващите на моторни превозни средства, велосипедистите и пешеходците. Да бъдете добрият пример и с вашите действия да допринесете в това пътищата ни да бъдат едно по-безопасно място!“

Викторината се състоя от 3 кръга. В първи кръг състезателите решаваха теоретичен тест-листовка от 20 въпроса, във втори кръг - викторина от 10 въпроса, а в трети - решаваха практическо задание от 3 части.

Жури в състав Желязко Желязков - полицейски инспектор – сектор „Пътна полиция“ – председател на журито, Радеа Делчева – старши експерт в звено „Организация на движението и аварийна поддръжка“ и Петко Крумов – началник отдел „Спортни дейности“, оценяваха трите кръга на викторината.

Общинския кръг от Националната викторина по безопасност на движението – „Да запазим децата на пътя!“ се организира със съдействието на Община Стара Загора и сектор „Пътна полиция” към ОД на МВР Стара Загора.

Целта на викторината е учениците да изградят умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране на култура за безопасно движение на пътя. Практическите умения са свързани с вземане на решение за правилно поведение в пътната среда. Акцентът на обучението от 5 до 7 клас пада основно върху знанията и уменията им като пешеходци, пътници и велосипедисти.

Отборът на II ОУ „П.Р.Славейков“, ще представя Община Стара Загора на Областният кръг на викторината

Четири са етапите на провеждане на Националната ученическа викторина – училищен, общински, областен и национален. Тя се организира от Министерството на образованието и науката, Министерство на вътрешните работи, Национален дворец на децата, Главна дирекция „Национална полиция“ – сектор „Пътна полиция“, Съюз на българските автомобилисти, и Български червен кръст.

Автор: Жейна Желева

На публично обсъждане представиха Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) „По пътя на Античността“ в Стара Загора

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали