Отправиха послания в стихове към младите шофьори в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Отправиха послания в стихове към младите шофьори в Стара Загора

Днес в  Деня на безопасността на движението по пътищата, старозагорски ученици от Младежки общински съвет се включват с една нова инициатива -  „10 златни съвета на младия шофьор”.

Целта на проекта е да привлече вниманието на младежите, наскоро придобили правоспособност, към рисковете на пътя и отговорността им като водачи на МПС и  отново да се акцентира в превенция на безразсъдността по пътищата.

Посланията са в стихотворна форма и чрез тях авторите напомнят на своите връстници за правилата, които трябва да се спазват на пътя. Проектът е изцяло по идея на членове на Младежки общински съвет - Сава Димитров, който за пръв път я сподели, Виктория Димитрова – която написа текстовете и Живко Колев, който изработи дизайна.

Според младежите всеки казва, че знае правилата за движение по пътищата, но катастрофите не намаляват. Жертвите винаги са  нечии близки,  роднини, приятели, познати.

Целта им е техните послания да стигнат до младите хора, които скоро са взели шофьорска книжка и още веднъж да им напомнят, че животът е безценен.

Автор: Росица Въльовска

Горещ телефон
за сигнали