Откриха официално първия функциониращ завод в Индустриална зона „Загоре“

Размер на шрифта: A A A
Откриха официално първия функциониращ завод в Индустриална зона „Загоре“

Със стилна церемония бе открит официално първият функциониращ завод в  Индустриална зона „Загоре“ в Стара Загора. Местната компания, която е една от водещите в производството на полимерни, флексопечатни и ламинирани фолиа и опаковки – „Ате Пласт“, разшири своята дейност с инвестиция от над 20 млн. лева.  За реализацията на този проект през 2021 година фирмата получи сертификат за инвеститор клас А. Дейностите по изграждането му са отнели около една година, за което са допринесли както Община Стара Загора и ръководството на Индустриална зона „Загоре“, така и различни местни и държавни институции, стана ясно по време на събитието.

„Доброто ни сътрудничество и взаимно доверие доведоха до успешното и бързо завършване на проекта“, подчерта Мария Жекова, управител на фирмата и заедно със своето семейство прерязаха лентата на новия завод.

Сградата е с обща площ 6.5 дка – в нея се помещават складова зона, две пачатници, като е предвидено място и за трета, както и различни производствени пространства. Подробности за сградата даде един от мениджърите на компанията инж. Цветан Димов. Той подчерта, че се предвижда разширение с още един завод в съседство.

На официалното събитие присъстваха зам.-кметовете на Стара Загора Радостин Танев, Надежда Чакърова, Красимира Чахова и Милена Желева, общински съветници,екипът на Индустриална зона „Загоре“, общественият посредник на общината Иванка Сотирова, областният управител Ива Радева, както и десетки представители на различни институции, граждански и бизнес организации. Те имаха възможност да се включат в каузата на „Ате Пласт“ за изграждане на нова детска площадка за децата на Стара Загора.

Индустриална зона „Загоре“ предлага на инвеститорите парцели с изградена основна техническа инфраструктура и комуникации. Терените ѝ са почти запълнени. Приобщени са нови близо 424 дка. 

--

Автор: Красимира Кънева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали