Отборът на Второ ОУ „П.Р.Славейков“ спечели общинския кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата

Размер на шрифта: A A A
Отборът на Второ ОУ „П.Р.Славейков“ спечели общинския кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата

Общинският кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата се проведе днес в старозагорското Второ ОУ „П.Р.Славейков“. В него взеха участие четири отбора от ученици от Второ ОУ "П. Р. Славейков“, СУ "Максим Горки", ОУ "Георги Райчев" и ОУ "Стефан Караджа".

Организатор на проявата са Министерство на образованието и науката, Община Стара Загора и Общинската комисия по безопасност на движението в партньорство с Второ ОУ „П.Р.Славейков“.

„Безопасността на движението по пътищата е взаимна отговорност на институции и участници в движението. Скъпи ученици, с натрупването на знания и умения за съблюдаване на правилата за движение по пътищата вие давате своя принос към намаляването на пътно-транспортните произшествия. Продължавайте да учите и да прилагате нормите за движение. Пожелавам ви успешно представяне на състезанието“, каза  по време на откриването началникът на отдел „Образование“ в община Стара Загора Станимира Димитрова. Тя изказа благодарност и към съорганизаторите на събитието Сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР Стара Загора, Професионална гимназия по механотехника и транспорт „Н. Й. Вапцаров“ и Регионално управление на образованието – Стара Загора.

Надпреварата се проведе в два етапа- писмен тест и практически тест. Експертно жури оценяваше състезателите.

На първо място се класира отборът на Второ ОУ "П. Р. Славейков". Само на крачка от успеха бяха учениците от СУ "Максим Горки", бронзът завоюваха възпитаниците на ОУ "Георги Райчев.

Всички участници получиха грамоти и предметни награди, а за призовите 3 места бяха връчени и плакети от Община Стара Загора.

Автор: Павлина Дудева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" (LIFE-IP Clean Air)
Индустриална "зона Загоре"
Авторско право за озвучаване на обекти
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Проект "Закриване и рекултивация на старо депо за твърди битови отпадъци на община Стара Загора"
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали