Общинският съвет прие на първо четене Наредбата за определянето и администрирането на местните данъци на територията на община Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Общинският съвет прие на първо четене Наредбата за определянето и администрирането на местните данъци на територията на община Стара Загора

С 29 гласа Общинският съвет прие днес на първо четене Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните данъци на територията на община Стара Загора. Това стана по време на извънредно заседание на местния парламент.  

Подкрепа на предложението и при второ четене ще повиши данъка върху недвижимите имоти на 1,7 на хиляда от 1,45 на хиляда към момента. Ставката при дарение между братя и сестри и техните деца от 0.4 на сто ще се увеличи на 0,7 на сто, а тази при дарение между лица, извън посочените - от 4 на сто на 5 на сто. Ставката при възмездно придобиване от 2,5 на сто ще бъде 3,00 на сто.

Извънредното заседание на старейшините включи и предложение за предоставянето на допълнителни възнаграждения на кметовете на кметства за постигнати резултати. То също срещна подкрепа.

Редовното заседание, което ще бъде и последно за 2023 г., на Общински съвет Стара Загора ще бъде на 21 декември, от 9.00 часа, в зала „П. Р. Славейков“. 

Автор: Красимира Кънева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали