Община Стара Загора взе участие в 26-aта Световна инвестиционна конференция на Световната асоциация на агенциите за насърчаване на инвестиции (WAIPA) в Женева

Размер на шрифта: A A A
Община Стара Загора взе участие в 26-aта Световна инвестиционна конференция на Световната асоциация на агенциите за насърчаване на инвестиции (WAIPA)  в Женева

Отдел „Инвестиции„ на  Община Стара Загора участва в 26-aта Световна инвестиционна конференция (WIC), проведена под темата „Агенции за насърчаване на инвестициите оформят бъдещето на преките чуждестранни инвестиции" (ПЧИ).

Над 500 високопоставени бизнес и политически представители от повече от 100 страни се събраха, за да обсъдят ключови предизвикателства пред инвестициите, да научат и идентифицират практически решения за създаване на нови бизнес възможности и партньорства. По време на панелните дискусии бяха включени теми като цифровизация, устойчиви инвестиции, възобновяема енергия, промяна на глобалните вериги на доставка и няколко партньорски сесии и вдъхновяващи разговори от известните лектори от публичния и частния сектор.

Участието на Община Стара Загора имаше цел да популяризира бизнес климата в града и региона, като същевременно да обсъди тенденциите в бъдещото икономическо развитие и начините и възможностите за привличане на чуждестранен капитал. По време на конференцията бяха обсъдени още серия от бизнес ангажименти и възможности за работа в мрежа с други консултантски организации и инвестиционни агенции, с цел обмяна на опит и идеи в търсене на потенциални инвеститори.

По време на официалното откриване на конференцията, Росица Райкова - началник отдел „Инвестиции“, както и Богдан Богданов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестициите, в интерактивна сесия представиха възможностите за инвестиране в България и в частност Стара Загора, както и прилагането на нов интегриран и дигитализиран подход на работа, така че да се намалят. На срещата бе обсъдено и облекчаване на административните процеси.

Организирана от 1995 г., Световната инвестиционна конференция на WAIPA (WIC) предлага официални панели, възможности за работа в мрежа и социални събития за членовете. Тазгодишният дневен ред обхващаше теми, като инвестиционните тенденции в енергийния преход, изграждането на устойчива глобална стартираща екосистема, възможностите и предизвикателствата на дигиталните ПЧИ и промените в глобалните вериги на доставка и тяхното въздействие върху инвестиционния климат.

Автор: Стефани Бабадалиева

15 спектакли са част от конкурсната програма на Международния куклено - театрален фестивал за възрастни „Пиеро“ тази година

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали