Община Стара Загора участва в международно изложение за кръгова икономика и енергетика „Forward Green 2023”

Размер на шрифта: A A A
Община Стара Загора участва в международно изложение за кръгова икономика и енергетика „Forward Green 2023”

Община Стара Загора беше част от първото международно изложение за кръгова икономика и енергетика „Forward Green 2023”, провело се в края на миналата седмица в Солун. България бе почетен гост на форума, събрал над над 100 изложители от различни държави. Страната ни бе позиционирана с национален щанд, в който се представиха 33 асоциации, клъстери, фирми, общини, развиващи дейност и работещи по проекти в областта на кръговата икономика, зеления преход, строителството и други области. Сред тях бяха  Асоциация по рециклиране, Асоциация по водите, Българска строителна камара, Аутомотив клъстер, Фондация Клийнтех, Сдружение „Клъстер ВЕИ“, Съюз на производителите на екологична енергия, Национален музей „Земята и хората“, фирми и др. България представи своя опит и добри практики в областите, фокус на изложението, и чрез участието на 16 български лектори в дискусионните панели на съпътстващия международен форум.

Стара Загора беше една от малкото общини, които се включиха във форума, показвайки своя бизнес потенциал, благодарение на екипа на отдел „Инвестиции“ – Росица Райкова, Вероника Петрова и Ивелина Николова, и Индустриална зона „Загоре“ – Радослав Танев и Антоанета Никова. Част от старозагорското участие бяха и експерти от Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ – Росица Копривчина и Мария Василева. Те споделиха с присъстващите видеоклип и материали, разкривайки  икономическия напредък на града и региона, както и новите електробуси, с които е обновен градският транспорт. Старозагорските представители бяха единствените, които взеха участие и в съпътстващия изложението форум по темата: „Енергиен преход, възобновяеми енергийни източници, водород, биогаз, биогорива, течни биомаси“.

Събитието беше открито от президента на „TEF-HELEXPO“ Тасос Цикас, приветствие отправиха също представители на местното управление на Солун и на Европейската комисия, а от страна на България - Валентин Порязов, посланик на България в Гърция. 

Автор: Красимира Кънева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали