Община Стара Загора обявява конкурс за директор на Художествената галерия

Размер на шрифта: A A A
Община Стара Загора обявява конкурс за директор на Художествената галерия

Конкурс за избор на директор на Художествената галерия в Стара Загора бе обявен днес. Кандидатите ще могат да подадат необходимите документи в едномесечен срок в сградата на Общинска администрация, ет. 7, стая 707.

Минималните изисквания към желаещите да бъдат начело на вековната културна институция са висше образование в област „Изкуства“ - професионални направления „Изобразително изкуство” и „Теория на изкуствата”, квалификационна степен „магистър“, както и професионален опит от поне 3 години в съответното направление. Необходими са още организационна и управленски компетентности, способност за планиране и осигуряване на дейностите, разработване на алтернативни решения, създаване на екипна среда, поставяне на цели и други. Важно е и познаването на националното законодателство в областта на културното наследство и международните договорености.

За предимство ще бъдат считани присъдени научни степени, опит в областта на музейното дело, разработването и реализацията на програми и проекти, чуждоезикова подготовка и други.

Конкурсът ще включи защита на концепция за дейността и развитието на Художествената галерия под липите за период от пет години, която трябва да съдържа подробна разработка на първата от тях, в обем до 10 страници, както и събеседване.

Всички изисквания и необходими документи за участие в конкурса са публикувани в официалната страница на Община Стара Загора, в секция „Конкурси и обявления за работа“ - https://www.starazagora.bg/bg/konkursi-i-obyavleniya-za-rabota/konkurs-za-zaemane-na-dlazhnostta-direktor-na-hudozhestvena-galeriya-gr-stara-zagora 

Допуснатите до конкурса кандидати ще бъдат уведомени писмено за датата, часа на започване и мястото за неговото провеждане в 3-дневен срок след разглеждане на документите. Ако има недопуснати - те също ще бъдат информирани с мотивите за това, като ще имат 7-дневен срок да направят възражение пред работодателя.

Художествената галерия в Стара Загора е емблематично място не само за професионалната общност, но и за всички любители на изкуството. Общата експозиционна площ е 1200 кв.м. Галерията е дом на забележителни творби на майстори на палитрата от последните два века. Четири хиляди експоната са част от 6-те отдела – „Живопис“, „Графика“, „Скулптура“, „Иконопис“, „Възрожденски гравюри“, „Приложни изкуства“. Досегашен директор на Галерията е изкуствоведът проф. д-р Марин Добрев, който я ръководи през последните 25 години. 

Автор: Стефани Бабадалиева

15 спектакли са част от конкурсната програма на Международния куклено - театрален фестивал за възрастни „Пиеро“ тази година

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали