Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров и неговият заместник Радостин Танев бяха отличени на Национален Зелен Форум

Размер на шрифта: A A A
Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров и неговият заместник Радостин Танев бяха отличени на Национален Зелен Форум

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров бе отличен с грамота в категорията „Успешно управление на голяма община 2024 г. - Южна България” от Асоциацията на българските градове и региони на Националния Зелен Форум под надслов „Интегриращата роля на общините в Зелената трансформация”, който се проведе в град Казанлък. В категорията „Заместник-кмет на голяма община за 2024 г.“ грамота беше връчена на заместник-градоначалника на Стара Загора Радостин Танев. Той представи и Общината във форума с участието си в панел за предизвикателствата и решенията за зелената трансформация в България. 

Участие в програмата взеха и доц. д-р Георги Николов, ръководител катедра „Регионално развитие“ УНСС, Таня Христова кмет на община Габрово, Надежда Бобчева, заместник-кмет „Зелена система, екология и земеползване“ Столична община, които дискутираха темата за бариерите пред общините и техния напредък по въпросите със зеления преход, отпадъци, енергийна ефективност и декарбонизация на енергийния сектор. 

Форумът е част от поредица ежегодни национални събития, организирани от „Асоциацията на българските градове и региони“ /АБГР/. Той е с насоченост към представителите на местните власти. 

Събитието е в изпълнение на проект „Активни граждани за енергийно независими общини“, който се изпълнява от „Асоциация на българските градове и региони“ (АБГР), „Институт по предприемачество, устойчиво развитие и иновации“ (ИПУРИ), „Български Енергиен и Минен Форум“ (БЕМФ) и В16 Urban Energy AS, Осло, Норвегия. Основната цел на проекта е повишаване на гражданската осведоменост в общините и енергийната демокрация, посредством колективни действие за подкрепа на енергийния преход. 

Автор: Жейна Желева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали