Най-малките ученици в област Стара Загора се връщат в училище на 7 февруари

Размер на шрифта: A A A
Най-малките ученици в област Стара Загора се връщат в училище на 7 февруари

Oт 7 февруари, понеделник, учениците от първи до четвърти клас на училищата от Старозагорска област да започнат обучение присъствено, а тези от пети до 12 клас ще се обучават в електронна среда, това беше решено днес по време на онлайн заседание на Областния медицински съвет, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Основание за взимане на това решение бе продължаващото високо ниво на заболяемост в областта както сред възрастното население, така и сред децата, а също и високият процент заети легла за болни от COVID в здравните заведения.

Статистиката на 14-дневна база показва, че заболеваемостта в Старозагорска област е 2146 на 100 000. За Стара Загора тя е 2827 на 100 000, а за Казанлък – 2125 на 100 000.

В УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ разкритите легла за ковид болни са заети на 87.10%. В старозагорската МБАЛ „Тракия“ заетите легла за ковид болни са 97.14%, в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – 85%. В МБАЛ „Д-р Хр. Стамболски“  в Казанлък всички 66 легла са заети. В Гълъбово също всички 22 легла за ковид болни са пълни. В чирпанската болница от 32 легла 22 са заети.

Общата заетост на интензивните легла в болниците на Старозагорска област към този момент е под 80%.

В Детската клиника на УМБАЛ от 17 разкрити легла 16 са заети, но директорът на болницата проф. Йовчо Йовчев заяви, че при необходимост ще бъдат разкрити още.

Татяна Димитрова, началник на РУО, обясни, че от следващата седмица ще бъдат възобновени справките за боледуващи и карантинирани ученици и педагогически и непедедагогически персонал. Тя напомни, че преди ваканцията Старозагорска област беше сред тези с най-много болни учители и персонал в страната. От думите ѝ стана ясно,че на този етап има достатъчно тестове за коронавирус, предназначени за учениците, дори и всички да започнат да се обучават присъствено.

Автор: Община Стара Загора - Пресцентър

Открита лекция „Да заспиш или да не заспиш?! – особености при хибернацията на кафявата мечка“ подготвят Зоопарк Стара Загора, Тракийски университет и Парк за мечки „Белица“

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали