Народни борби събраха любители на спорта в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Народни борби събраха любители на спорта в Стара Загора

Традицията повелява, дни преди 5-ти октомври - Празник на Стара Загора, в града да се организира турнир по народни борби. На спортен комплекс "Трейс Арена" се събраха любители на спорта от региона. В надпреварата тази година се включват над 200 участници от всички категории.  

В официалното откриване умения и талант показаха СК по художествена гимнастика “Берое” с председател Антоанета Терзиева, следвани от СК по скокове на батут “Добри Костин с треньор Мариана Макулова, а след това и състезателите на СК по борба “Берое” с председател Николай Стоянов. Сцената озариха и момичетата от СК “Спортна гимнастика” с председател Ирина Руняшка. Публиката посрещна с бурни аплодисменти футболистите на “Берое”. В грандиозната демонстрация при откриването се включиха още СК по художествена гимнастика “Елит” с председател Кремена Ангелова, следвани от Спортен клуб по джудо “Недьо Ранчев” с председател Христо Лазаров, Боен клуб “Атила” с председател Ивайло Георгиев, Футболен клуб “Верея” и СК по художествена гимнастика “Импала” с председател Петя Петкова. Край на официалната част сложи Ансамбъл “Тракийци” с ръководител Таня Александрова.  

Гости бяха ресорните зам.-кметове на Община Стара Загора инж. Янчо Калоянов и Красимира Чахова, началникът на отдел “Устройство на територията” Николай Василев, началникът на отдел "Спорт и младежи дейности" Петко Крумов, представители на спортните клубове и други.  

Турнирът се организира от Клуб по борба "Берое", с подкрепата на Община Стара Загора. Най-добрите в различните категории ще получат награди, а за първенеца е отредена парична премия. 

 

Автор: Стефани Бабадалиева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали