Над 120 новозасадени дръвчета ще растат на Аязмото, като част от инициативата „Гората на хорАта“

Размер на шрифта: A A A
Над 120 новозасадени дръвчета ще растат на Аязмото, като част от инициативата „Гората на хорАта“

Над 120 новозасадени дръвчета ще растат в парк „Митрополит Методий Кусев“ - Аязмото, като част от инициативата „Гората на хорАта“. Тази мисия с продължение, както и цялостната организация по осъществяването ѝ, са на старозагорския Фолклорен ансамбъл „Нашенци“. Акцията по залесяване бе прегърната от съмишленици и резултатът е налице, споделят организаторите. Дръвчетата – атласки и хималайски кедър, червен дъб и смърч бяха закупени с дарения, събрани от участниците в залесяването.

Събитието е второто по рода си, след като през пролетта изпълнителите от ФА „Нашенци“ посадиха 60 млади фиданки отново в емблематичния за старозагорци парк.

Този път, обаче, в каузата „Гората на хорАта“ се включиха и представители на други старозагорски танцови състави. Сред тях бяха децата от Фолклорен ансамбъл „Загорче“, Танцов клуб „Веселие“ и Фолклорна танцова школа „Орисия“.

Помощник в това начинание бяха и екипи на „Зелени Балкани“ и Община Стара Загора, благодарение на чиито консултации бе подбрано мястото и видовото разнообразие на посадените растения.

„Радваме се, че нашата инициатива „Гората на хорАта“ бе приета така радушно от нашите колеги и че можем заедно да направим нещо добро за старозагорци“ каза Недко Иванов, главен художествен ръководител на ФА „Нашенци“.

Организаторите обещават това да е само началото на дългогодишна инициатива, която да се превърне в традиция и да обединява представители на различни фолклорни танцови групи от Стара Загора.

Автор: Красимира Кънева

ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“ са тазгодишните победители в Междуучилищната викторина „1000 причини да се гордеем, че сме българи“

Община Стара Загора ще осигури общински жилища на старозагорските шампиони по вдигане на тежести Габриел Маринов и Валентин Генчев

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали