Модерна многофункционална зала отвори врати в Международния младежки център

Размер на шрифта: A A A
Модерна многофункционална зала отвори врати в Международния младежки център

С водосвет започна церемонията за официално откриване на Многофункционална зала за свободно време и занимания. Новата придобивка е част от Международния младежки център в Стара Загора. Тя е изградена по проект на ММЦ – „Международен младежки център – мисли локално, действай глобално“ и се финансира от Лихтенщайн, Исландия и Норвегия. Общата му стойност е близо 2 милиона лева.

„Днес е хубав ден за младите хора на Стара Загора. Те винаги са били приоритет за нас. Не е спирала работата ни в посока да имат своите места за обмен на идеи и добри практики. Това е и идеята на младежкия ни център – освен придобиване на нови умения и надграждане на потенциала на младите хора, така и да имат общност, една защитена среда за свободно време и различни полезни занимания. Това е тяхното място – за учене, за приятелства. Тук е мястото, където те добиват кураж, градят основите си на доброто бъдеще“, каза пред гостите ресорният зам.-кмет на Стара Загора Надежда Чакърова, която е и ръководител на проекта. Тя поздрави присъстващите от името на кмета Живко Тодоров и пожела ползотворни занимания в новата мултифункционална зала.  

Поздрав и пожелания за успех на Младежкия център и новата зала отправи още и Мария Вълова от името на Министерство на образованието и науката. „Стоя пред тази сграда, която беше моя мечта близо 10 години и съм изключително щастлива. Вие успяхте да я превърнете в място, което овластява младите хора  и ги прави достойни граждани на нашата държава“, каза тя.

Лентата на новата зала за свободно време и различни занимания прерязаха Надежда Чакърова и Мария Вълова. Най-новата младежка локация разполага с достатъчно пространство  за разнообразни събития, които вече ще очакват хора от всички възрасти. Гостите на събитието имаха възможност да научат интересни подробности за дейността проекта Международен младежки център – мисли локално, действай глобално“ от ръководителя на ММЦ д-р Весела Марева. Тя подчерта, че от началото на проекта през 2020 година до момента са обхванати близо 2800 младежи. Очаква се до края на проекта да бъде изградена и фотоволтаична централа, обезпечаваща нуждите на центъра, както и музикална стая. Д-р Марева сподели още, че през следващата година, Стара Загора ще бъде домакин на международна конференция по темата с младежките политики и дейности.  

На официалното откриване присъстваха още представители на различни институции, както и част от екипите на младежките центрове в Бургас, Перник, Пловдив и други.

Екипът на Международния  младежки център в Стара Загора има присъден Знак за качество на Съвета на Европа за следващите пет години. ММЦ е притежател на престижното отличие за пореден път, като е негов първи носител в България. Още през 2017 година, експертна комисия от СЕ направи комплексна оценка на качеството на центъра, през 2019 г. знакът бе препотвърден  за срок от 3 години, а през 2022 година ММЦ - Стара Загора за трети пореден път защити титлата. 

Автор: Красимира Кънева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали