Международната трупа на Старозагорската опера сътвори спектакъл за световната премиера на „Сънят на Пилат“

Размер на шрифта: A A A
Международната трупа на Старозагорската опера сътвори спектакъл за световната премиера на „Сънят на Пилат“

Успех пожъна световната премиера на балета „Сънят на Пилат“. Пуликата реагира възторжено на всяко от виртуозните изпълнения на балетните артисти от балетната трупа на Старозагорската опера. Творческият екип в лицето на композитора Стефан Димитров, хореографа Василий Медведев, диригентът  Владимир Бошнаков, художника Павол Юраш, хормайстора Младен Станев  получи своята най-висока оценка за необикновения танцов спектакъл. Артистичният директор на Балета на Държавна опера-Стара Загора примабалерината Силвия Томова изправи на крака зрителите, които изразиха своето горещо признание за нейния изключителен принос за високото ниво на блестящата балетна трупа.

Тласък на високото творческо напрежение в зала 1 на Националният дворец на културата даде директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов с въвеждащите си думи  в литературен клуб „Перото“.  Огнян Драганов връчи на Стефан Димитров и на Василий Медведев почетните плакети на уникалния и единствен за България Фестивал на оперното и балетното изкуство, който  тази година ще се проведе за 51-ви път в Стара Загора от 26 ноември до 10 декември. Международният творчески екип обеща да дойде и за премиерата на „Сънят на Пилат” на 8 декември в Стара Загора.

 Спектакълът е осъществен от Старозагорската опера със съдействието на фондация „Ценности“, Палмс Мюзик, Министерството на културата, Столична община и община Стара Загора.

 

Автор: Павлина Дудева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Преброяване 2021
Подмяна на отоплителни уреди
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали