Кристиян Христов спечели Купата на кмета на тазгодишното издание на автомобилното състезание „Писта Стара Загора“

Размер на шрифта: A A A
Кристиян Христов спечели Купата на кмета на тазгодишното издание на автомобилното състезание „Писта Стара Загора“

Купата на кмета, връчвана традиционно на най-добре представилия се старозагорски пилот в автомобилното състезание „Писта Стара Загора“, тази година заслужи Кристиян Христов. Състезателят на АСК „Стара Загора“ взе вицешампионското място и в серия „Туринг“ по време на последния кръг от Националния шампионат по затворен маршрут, който се проведе в събота и неделя в града. В категорията, в която се състезава тазгодишният носител на престижното отличие на кмета Живко Тодоров, първи завърши Димитър Кондев от „Ефко Рейсинг“, а третото място заслужи Иван Алексиев от АСК „Пулстарс“. Другото специално отличие  - приз „Fair Play пилот“, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на 10-кратния шампион на България Георги Петров, взе Камен Василев.

Близо 50 екипажа бяха част от емблематичното състезание. Пилотите показаха умения в четири серии – „Лада“, „Макси“, „Туринг“ и „Спорт“. Между  обиколките, специално за публиката имаше и запомнящо се дрифт шоу. При откриването на рали шампионата, зам.-кметът на Стара Загора Павлина Делчева поздрави състезателите и им пожела безаварийно и успешно представяне.

На източния пътен възел на Стара Загора, неделният ден събра стотици зрители, които споделиха емоциите на професионалистите на пътя. В челната тройка при серия „Лада“ бяха Крум Крумов от ГАГА „Авала Сърбия“, Цветелин Велков от АСК Старт-М Криводол и Веселин Николаев от АСК „Шумен Аутоспорт“. В серия „Спорт“ на шампионската стълбичка се качиха Искрен Веселинов от АСК „911 Тийм“, Александър Антов от АСК „911 Тийм" и Александър Е. Димитров от АСК „Пулстарс“. В серия „Макси“ най-добрите бяха Пламен Камбуров от АСК „911 Тийм“, Венцислав Станев от АСК „КА-2 Рейсинг Тийм“ и Илия Царски от АСК „Автоцар Рали сервиз“. В отборното класиране първи завършиха АСК „Стара Загора“, втори бяха „Ефко Рейсинг“, а бронзовото отличие бе за „911 Тийм“.

„Писта Стара Загора“ и тази година подкрепи каузата на СНЦ „Аз съм бъдещето. Пази ме!“ за повече разум и отговорност на пътя. По време на състезанието екипи на Международния младежки център, Центъра за подкрепа за личностно развитие и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни напомниха, че „Шофирането не е игра“. Младежката кампания включва специални стикери, които бяха раздадени на място, в няколко бензиностанции, но и ще бъдат давани при получаването на свидетелство за управление на МПС от сектор „Пътна полиция“ в Стара Загора. Инициативата на младите хора  отбелязва и Деня за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия, който тази година е на 19 ноември.

Престижното автомобилно състезание с дългогодишна история „Писта Стара Загора“ се организира от АСК „Стара Загора”, със съдействието на Община Стара Загора и Автомобилна федерация на България, както и подкрепата на десетки спонсори. 

Автор: Красимира Кънева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали