IV Основно училище „Кирил Христов“ тържествено откри две нови спортни площадки с тематични турнири

Размер на шрифта: A A A
IV Основно училище „Кирил Христов“ тържествено откри две нови спортни площадки с тематични турнири

Със спортни турнири по футбол и народна топка откриха двете нови спортни площадки в  IV ОУ „Кирил Христов“. Участници в турнирите и гости на празника бяха отборите на V ОУ „Митьо Станев“ и ППМГ „Гео Милев“.

За да поздравят ръководството за обновената външна спортна база, която ще бъде в полза на учениците, на събитието присъстваха заместник-кметовете на Община Стара Загора Надежда Чакърова, Радостин Танев и Милена Желева, заедно с началника на отдел „Образование“ Станимира Димитрова.

„Удоволствие е да бъда тук и заедно да открием новите спортни площадки в училището. Това са общи усилия на всички ни, за да изглежда дворът на „Кирил Христов“ модерен, красив и практичен. Мили деца, бъдете здрави и се чувствайте щастливи тук докато тренирате любимите си спортове. Честито!“, поздрави ръководство и ученици зам.-кметът Надежда Чакърова.

Пожелания към учениците отправиха и Радостин Танев и Милена Желева. „На всички спомогнали тези нови съоръжения да са факт – огромно благодаря. Това е направено, за да може вие, деца, да имате тази база на високо ниво и да я ползвате с хъс и успехи“, обърна се към възпитаниците на IV ОУ Радостин Танев. „Пожелавам ви да нямате никакви контузии тук и в този двор да се тренират следващите шампиони на нашия град“, призова Милена Желева.

Директорът на IV ОУ „Кирил Христов“ Господин Балъкчиев благодари за подкрепата на Община Стара Загора и пожела много значими спортни успехи занапред. Георги Димитров, психолог и координатор на проектите в училището, заяви, че ръководството ще продължава да работи в посока спортната база да бъде на най-високо ниво.

През месец август 2022 г. Община Стара Загора е одобрена с проектни предложения по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища като бе направен основен ремонт на спортната площадка в "Кирил Христов". Община Стара Загора подари на училището и оборудване – баскетболни кошове, футболни врати, пейки и кошчета.

Вторият проект бе спечелен от училище ,,Кирил Христов” по модул "Площадка за обучение по Безопасност на движението по пътищата" в рамките на НП "Осигуряване на съвременна образователна среда". Целта е създаване условия за подобряване организацията на обучението и възпитанието на децата в пътното движение в рамките на образователната институция.

Автор: Стефани Бабадалиева

Зам.-кметът на Стара Загора Надежда Чакърова поздрави абсолвентите от Випуск 2023 на Аграрен факултет на Тракийския университет

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали