До 10 ноември очакват творби за осмото издание на националния конкурс „Моят празник“

Размер на шрифта: A A A
До 10 ноември очакват творби за осмото издание на националния конкурс „Моят празник“

Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие организират за осми път Национален конкурс за рисунка „Моят празник“. Инициативата е част от Национален календар за изяви по интереси на децата и учениците за настоящата учебна година. Целта е да се даде възможност за изява на творческите заложби на подрастващите, както и да се стимулира техния интерес към традиционни, национални, фолклорни и семейни празници в България. Конкурсът канализира  творческата енергия на българските деца за създаване на художествени произведения в областта на изобразителното изкуство, както и допринася за културен обмен, създаване на условия за установяване на контакти и сътрудничество между децата от страната.

Участници могат да бъдат всички ученици от 7 до 15 години, независимо дали са част от школи и извънучилищни звена. Надпреварата е индивидуална.

Младите художници ще бъдат оценявани в две възрастови групи – от 7 до 10 и от 11 до 15 години. Жанровият обхват е живопис, графика и рисунка, а форматът на творбите трябва да е 35/50 см, без паспарту. 

Всеки участник може да представи до две творби в съответната възрастова група. Всяка една от тях е необходимо да съдържа следната информация – три имена, възраст, точен адрес, телефон и e-mail за връзка. Трябва да се посочи и ръководител – училище, школа или звено с адрес, телефон и електронна поща. Организаторите уточняват, че произведенията няма да бъдат връщани на авторите, както и че крайната дата за представяне е 10 ноември (важи датата на пощенското клеймо).

Ще бъдат присъдени награди поотделно за училища и центрове за подкрепа за личностно развитие и школи. Предвидени са и по три отличия за най-добрите художници във всяка възрастова група, както и специални. Най–добре представилите се институции и ръководители ще получат грамота. Наградите се получават лично или по Български пощи.

С одобрените от журито творби ще бъде подредена изложба в Стара Загора. Експозицията ще бъде открита на 4 декември във фоайето на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Разноските по пребиваването за откриване на изложбата и награждаването са за сметка на участниците.

Творбите се изпращат  на адрес:

За конкурса: “Моят празник“

ЦПЛР - СТАРА ЗАГОРА

ул. "Захарий Княжески" 71, ет. 3,

6000 град Стара Загора

За информация: тел.042 629062; 638698

Автор: Красимира Кънева

Зам.-кметът на Стара Загора Надежда Чакърова поздрави абсолвентите от Випуск 2023 на Аграрен факултет на Тракийския университет

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали