Делегация на Европейската комисия даде пресконференция в Община Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Делегация на Европейската комисия даде пресконференция в Община Стара Загора

Делегация на Европейската комисия, която е на посещение в града, даде пресконференция в Община Стара Загора. По-рано през деня, екипът на делегацията, воден от г-жа Анес Монфре, се срещна със заместник-кметовете на Община Стара Загора Йордан Николов, Иванка Сотирова, Красимира Чахова и Милена Желева, секретаря на администрацията Делян Иванов и директора на дирекция „Инвестиции и европейски програми“ Георги Симеонов. Те споделиха впечатленията си от видяното през дните, в които Стара Загора бе домакин на представителите на Европейската комисия.  Г-жа Анес Монфре е началник на отдел „България, Унгария и Словения“ в Главна дирекция „Регионална и селищна политика“ на Европейската комисия. Отделът отговаря за изпълнението на Споразумението за партньорство и програмите в България.

„Радвам се и съм горда да бъда в този прекрасен зелен град. През последните дни имахме възможност да видим няколко от големите проекта в града, които са реализирани и сме истински впечатлени. Имахме разходка с новите електрически автобуси, които са модерни, практични и екологични, а символът на града ви – липите, ме очарова приятно, въпреки че времето не бе благосклонно. Посетихме и СУ „Иван Вазов“, а срещата с учениците, мога да кажа, беше най-вдъхновяваща. Приятно изненадана съм, че във вашия град са усвоени средствата по най-правилния начин и допринасят за това Стара Загора да е зелено и добро място за живеене. Благодарна съм и на домакините от Община Стара Загора за цялото гостоприемство и огромните хъс и амбиции, които виждам във всички тук“, каза г-жа Анес Монфре.

В срещата с медиите взе участие и Йордан Николов, заместник-кмет "Транспорт, екология и чистота". „Благодарни сме за средствата, получени от европейските програми, тъй като голяма част от успеха на града ни се дължи на тях. Надяваме се занапред да надграждаме и Стара Загора да бъде все по-добра за своите жители, но и за гостите на нашия красив град", сподели той.

Групата се запозна още и с Центъра за информация и услуги в Община Стара Загора, както и с Центъра за градска мобилност, които са ситуирани в сградата на общинската администрация.

Представителите на Европейската комисия имаха възможност да участват в Комитетите за наблюдение на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ (ОПТТИ) и Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР) в Стара Загора. Те опознаха и знакови места за града - разходиха се из обновения Зоопарк, посетиха Летния театър, както и централната пешеходна зона.

Автор: Стефани Бабадалиева

Община Стара Загора и Общински съвет с искане за преработка на бизнес плана на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД - Стара Загора

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали