Близо 30 млади и проактивни хора се включиха в ABLE Weekend Activator в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Близо 30 млади и проактивни хора се включиха в ABLE Weekend Activator в Стара Загора

В периода 2-4 юни ABLE (Асоциация на българските лидери и предприемачи), съвместно с Община Стара Загора и една от водещите ИТ компании в града, организира 2-дневно предприемаческо обучение ABLE Weekend Activator в Стара Загора. Градът домакинства за втори път на форума. Събитието откри Радостин Танев, заместник-кмет на общината, който се обърна към младите хора с призива да бъдат активни, постоянни и находчиви, както и да не забравят, че Стара Загора е мястото, където могат да надграждат себе си като личности и професионалисти. От думите му стана ясно, че Общината ще продължи да бъде партньор на инициативи, които стимулират развитието на млади хора.  

Общо 5 екипа презентираха своите бизнес идеи пред журито, което бе в състав: Росица Райкова – началник отдел „Инвестиции“ на Общинска администрация,  Дора Радева - compliance officer, Edynamix , Виолета Недева, програмен директор по Бизнес предприемачество към фондация „Америка за България“, Росица Петрова – основател на „ Home of wool” и доц. д-р Атанас Георгиев – декан на Стопански факултет към Софийски университет.

Форматът на обучението е базиран изцяло на метода на ученето чрез преживяване с много практически задачи и симулации, като основната цел е подпомагане на амбициозни хора да добият знанието да генерират иновативни идеи и да ги развиват до реални бизнеси.

Курсът даде възможност на близо 30 млади и проактивни хора от цялата страна да развият своите идеи до реални работещи проекти и бизнеси чрез индивидуално менторство, контакти и детайлна методология.

Проект, насочен към борбата с Киберпрестъпленията (Blacktrace Security), спечели ABLE Weekend Activator, а екипът ще бъде подкрепен с 5 консултации от професионални експерти, за да продължи успешно развитието на идеята. 

Автор: Красимира Кънева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Транспортна схема
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали