Без сериозни щети след силната буря снощи в Стара Загора

Размер на шрифта: A A A
Без сериозни щети след силната буря снощи в Стара Загора

Паднали клони и дървета, както и наноси пясък и чакъл от улици и тротоари продължават да  разчистват служители на Община Стара Загора след мощната буря ударила региона снощи. Няма сигнали за пострадали хора, става ясно от справката на Горещия телефон на администрацията. Получени са над 70 сигнала през изминалата нощ във връзка със затруднено преминаване през улици, счупени клони на дървета, както и наводнени мазета, търговски обекти, гаражи и липса на ток. Днес предстои да се направи оценка на щетите.

„Община Стара Загора има готовност да покрие щетите, нанесени от стихията на автомобил, над който падна клон на дърво в централната част на града“, уточни зам.-кметът Йордан Николов. Той подчерта, че основно проблем е създал изпълняваният в момента мащабен ремонт от ВиК дружеството в града. Изкопите за подмяна на водопровода и канализацията са прелели и земната маса се е свлякла в ниските точки на  града, създавайки проблем при дъждоприемните шахти. Има и пропадания, затруднили преминаването на МПС.

Над Стара Загора се изляха 41 литра на квадратен метър дъжд за около 2 часа, придружен със силен вятър, множество гръмотевици и светкавици. По-ниските части на града – ЖП гарата и бул. „Славянски“ бяха залети с вода.

Автор: Красимира Кънева
Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали