Баварска икономическа делегация се запозна с възможностите за развитие на Стара Загора и региона

Размер на шрифта: A A A
Баварска икономическа делегация се запозна с възможностите за развитие на Стара Загора и региона

Баварска икономическа делегация бе на посещение в Стара Загора. Тя бе водена от д-р Улрике Волф, директор в Баварското държавно министерство.  Заедно с делегацията бе още главният управител на  Германо-Българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев. Официално приветствие в конферентната зала на хотел „Мериан Палас“ към гостите отправи зам.-кметът на Общината Радостин Танев.

„Добре дошли в нашия град – най-зеленото и хубаво място за живеене и развитие в България! Искам да ви поздравя по случай 20-тата годишнина от създаването на Представителството на Свободната държава Бавария в България. Радвам се, че нашата интензивна работа в последните години с Германо-Българската индустриално-търговска камара дава своите резултати“, подчерта Радостин Танев. Той представи и кратка презентация, показваща добрите причини за инвестиране в Стара Загора и региона.

В Община Стара Загора бе проведена официална среща с част от ръководството на града, както и представители на Общинска администрация - директорa на Дирекция "Инвестиции и европейски програми" Георги Симеонов, началникa на отдел „Инвестиции“ Росица Райкова, изпълнителния директор на Индустриална зона „Загоре“ Радослав Танев, председателя на Съвета на директорите на ИЗ „Загоре“ Стефан Шоселов, изпълнителния директор на АРИР - Стара Загора д-р Румяна Грозева и председателя на ТПП –Стара Загора Олег Стоилов. На нея бяха обсъдени темите за бизнес климата в региона, засягайки икономиката на прехода, развитието на индустриалните зони и други, обсъдено бе и бъдещо съвместно сътрудничество.

Делегацията бе придружавана от баварски компании, които проведоха срещи с местни фирми с цел бъдещо партньорство. 

След официалната среща, гостите от Бавария посетиха и големи фирми в региона, занимаващи се с машиностроене и енергоснабдяване и разпространение.

Автор: Стефани Бабадалиева
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Drug Stop
Кандидатстване по програма Култура
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали