5 октомври – неучебен ден за старозагорските ученици

Размер на шрифта: A A A
5 октомври – неучебен ден за старозагорските ученици

По повод Празника на Стара Загора, със заповед на кмета Живко Тодоров 5-и октомври е обявен за неучебен ден за учениците от общината. Яслите и детските градини няма да прекъсват своята работа.

Празничният ден под липите започва в 9.00 часа в Катедрален храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ с молебен, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан. От 9.45 часа, венци и цветя ще бъдат положени пред паметника „Защитниците на Стара Загора - 19 юлий 1877 г.“ и символичния камък за възстановяването на града в парк „Пети октомври“. 

Ритуалът за издигане на Националното знаме на Република България  започва в 10.00 часа на площада пред Общинска администрация. Музикално–поетичен спектакъл „Стара Загора – живо цвете “ ще подарят на старозагорци и гостите на града от 10.30 часа артистите на Драматичен театър „Гео Милев“. Фолклорен концерт с участието на ДЮТС „Броеничка“, Гайдарски състав при НЧ „Настроение - 2017“, ДЮХНП „Жарава“, фолклорна танцова формация „Орисия“ и Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“ започва в 11.00 часа на площада. По традиция, старозагорски художници нареждат изложба „Есенен салон“ в зала „Байер“. Началото е от 18.00 часа.

От 16.30 до 19.30 часа, любими лица от малкия екран и риалити форматите „Фермата“, „Гласът на България“ и MasterChef ще допринасят за настроението в центъра на града. Водещи ще бъдат Иван и Андрей, а анимацията е поверена на Батко Тоци.

Кулминацията на празника ще даде вечерният концерт на групата на Иван DRUN4FUN, ABBA REAL TRIBUTE by ABBA RING и ГРАФА.

В празничния ден Градска художествена галерия, Регионален исторически музей, Архитектурен комплекс „Музей на религиите“ и музей „Неолитни жилища“ ще бъдат отворени за посещение от 10.00 ч.  до 18.00 ч., с вход свободен. 

Автор: Красимира Кънева

Открита лекция „Да заспиш или да не заспиш?! – особености при хибернацията на кафявата мечка“ подготвят Зоопарк Стара Загора, Тракийски университет и Парк за мечки „Белица“

Към всички новини
Омбудсман Стара Загора
Харта на клиента
Стара Загора за теб
Подмяна на отоплителни уреди
Invest Stara Zagora
Индустриална "зона Загоре"
Сертифициране по CAF
Национална телефонна линия за деца 116 111
Проект "Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух"
Актуализация на инвестиционната програма на община Стара Загора
Авторско право за озвучаване на обекти
Проект за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради
Проекти по ОП Околна среда
Областен информационен център
Национална програма за енергийна ефективност
Сертификати по ISO на община Стара Загора

Горещ телефон
за сигнали