Културно-информационен център "Етносвят България"

Културно-информационен център „Етносвят България“

 

Първият у нас културно-информационен център "Етносвят България" отвори официално врати през 2014 г. в Стара Загора. „Етносвят България“ е доброволна и независима организация, създадена с цел запазване и поддържане на общочовешките ценности, като утвърждаване на взаимното уважение, толерантността и равнопоставеността между различни народи и култури, запазване и утвърждаване на културните и историческите традиции и обичаи на етническите общности.

Тя организира културно-просветни мероприятия с местно и международно участие, създава творчески колективи за представяне на различна етническа култура, език, обичаи и традиции.

Центърът разполага с голяма концертна зала със 150 места, балетно студио, 5-6 ателиета за различни творчески занимания. Тук се намира и филиал на библиотека „Родина“, чиито услуги се ползват от жителите на квартала и ученици от ОУ „Георги Райчев“.

Центърът със своята богата и многообразна програма допринася за утвърждаването на Стара Загора като столица на толерантността и  като модел за мултиетнически взаимоотношения.

 

Адрес: гр.Стара Загора, ул."Капитан Петко Войвода" № 54
Телефон: (042) 230 404
Електронна поща: [email protected]

Горещ телефон
за сигнали